Despre oameni și zăpadă

Dacă e vară, nu e bine, e prea cald, când vine iarna? Dacă e iarnă, nu e bine, e prea frig, ba chiar şi ninge, când vine vara?

***

Paradoxul bucureşteanului: se plânge că sunt prea multe mașini în oraș, dar singurele bucăţi de trotuar deszăpezite cu lopata sunt cele pe care se parchează.

***

Axiomă: ca să traverseze prin loc nepermis, pietonul va escalada munţii de zăpadă depozitaţi pe marginea trotuarului prin cel mai înalt punct al nămetelui, mizând pe reacţia-surpriză a onoratei audienţe.

***

Atunci când depozitezi zăpada, ea trebuie să fie așezată exact pe canalizare, astfel încât să nu fie doar zăpadă pe jos, ci și o baltă imensă. Pietonul va trebui să dea dovadă de agilitate și condiţie atletică, precum și să aibă încălţări amfibii, voinţă și un bogat vocabular de specialitate, cu m și p.

***

O administraţie de bloc are nevoie de circa trei ierni pentru a desemna o comisie de dat la lopată la timp, înainte ca vreunul din rebelii de pe scară să iasă de capul lui pentru a curăţa zăpada îngheţată de pe trotuar. Uneori, rebelul va ieși din casă plin de spume, cu trei lopeţi în spate, la zece minute după ce a luat o trântă demnă de camera ascunsă. Alteori, se va lăsa inspirat de alt rebel, aducând ce avea prin casă: sare și lopăţica de nisip a copilului.

***

Părinţii se vor revolta în funcţie de situaţie: dacă se-nchid şcolile, de ce se-nchid şcolile, că ei ce fac cu aceste corpuri de mobilă mişcătoare care-s copiii lor. Dacă nu se-nchid şcolile şi face micul dulăpior frigul la ore, cine se duce la doctor cu el şi cine-i plăteşte medicamentele, domnule, că sistemului oricum nu-i pasă de ce vrea dulăpiorul.

Va urma.