bloc notes – locale 2016

fabulospirit

  • pnl-ul îşi merită soarta. logic că nu mai ţine minte nimeni c-au votat şi cu a treia mână alegerile într-un singur tur. sau că au schimbat candidatul la primăria generală de patru ori – şi că de fiecare dată au ratat monumental. buşoi, săracul, a-nvăţat cea mai de lemn limbă de lemn; orban are nişte autostrăzi restanţă; pe marian munteanu l-au reşapat din cine ştie ce văgăună prin care se ascund fanii dacilor liberi şi-a schimbatului de barcă după mineriade; iar pe predoiu nu ştiu de ce s-au mai obosit să-l trimită la oaste, deja puteau să tragă obloanele şi să-şi vadă de ce-or face ei pe la partid. blaga şi gorghiu au ieşit târziu la declaraţii, fără să pară că s-au gândit măcar să-şi dea demisiile după ce şi-au furat-o în ultimul hal. brace yourselves, probabil crin antonescu s-a trezit.later edit: nu știu ce se fumează la pnl, dar se fumează mult.

   “Partidul Naţional Liberal a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor din 1990. Rezultatele arată cât de corectă a fost decizia fuziunii. Dacă în momentul fuziunii, după competiţia de la europarlamentare, cele două partide aveau 27% şi la prezidenţiale au obţinut 29%, iată că acum PNL are următoarele rezultate: 31% pe vot politic, la consilii judeţene, şi peste 1000 de primari”, a declarat Vasile Blaga.

   “Am reuşit să reconstruim dreapta şi n-a fost un lucru uşor, infirmând toate pronosticurile celor care nu aveau în credere în această construcţie”, a continuat acesta […]. – sursa

   emil constantinescu râde de sub barbă.

  • nicuşordan. are carisma unui stâlp strâmb de iluminat. e, cum s-o zic, îngrozitor şi pentru un profesor de matematică. poate c-aş fi fost mai atentă la el pe vremea când se ocupa doar cu clădirile de patrimoniu din bucureşti, dacă n-ar fi făcut-o pe cel mai ţăţist şi, pe alocuri, absurd ton posibil. ca mică observaţie, să administrezi un oraş nu înseamnă doar să ai grijă de clădirile de patrimoniu – şi nici să descentralizezi reţeaua de termoficare (e cu citat din programul lui electoral). mai ales când eşti primar, dar n-ai un consiliu în spate. wink. am fost de la bun început extraordinar de sceptică cu privire la acest domn, încă n-am găsit motive care să mă facă să-mi schimb părerea.
  • clotilde armand – ce să vezi, campania door-to-door funcţionează. a pierdut la o diferenţă infimă, ajung imediat şi la asta, dar iată că se poate.

   later edit: cred că m-am entuziasmat prea ușor și cred că mai ales pe dânsa ar trebui s-o întrebăm dacă a auzit de marje de eroare și de faptul că acele 0.9 procente în plus pe care le-a avut duminică seara erau doar într-un exit poll. ieșită complet din decor reacția, mai ales că acuzațiile de fraudare a alegerilor ar trebui totuși susținute într-o instanță, nu pe facebook.

  • despre usb/usr – recunosc că încă nu m-am dumirit care e poziţionarea acestui nou partid (dar totuşi plănuit de vreo câteva luni bune, după spusele lui nicuşordan de-aseară). pare că vrea să fie de dreapta, fiind totuşi mai de stânga decât vrea să admită. am văzut multe speculaţii pe tema asta, dar mi-e să nu ne alegem cu un front nationale, mai prăpădit totuşi decât l’originale.
  • psd & firea – campanie corectă, fără greşeli (nici nu era greu, când marea opoziţie pnl găsea un primărel azi şi-l schimba mâine). partidul e într-o stare jalnică la ora asta, dar e de vreo zece ori mai strălucit decât pnl-ul. la fel cum s-au văzut anii întregi de pr făcuţi de intact pentru firea în varii instanţe.
  • şi-ajungem la electoratul facebook. de nişte alegeri bune încoace se vede cam cât înseamnă facebook-ul în procente la vot, vreo 5% adică – ar putea fi mult, dacă n-ar fi atât de puţin. nu neapărat numeric, ci prin reacţie. să mă explic: “votează moşii”, “hai la vot, dar votaţi cu X, că altfel sunteţi proşti”; “cum, nu iese cine vrem noi? hai în stradă” et caetera.
   reacţiile de pui de fascişti au mai fost vizibile şi la prezidenţiale; problema n-ar fi asta – dar contractul social nu se semnează pe facebook, cu statusuri şi poze cu abţibildul cu “votat”. democraţia vine cu dreptul de a alege şi cu obligaţia de a respecta alegerea majorităţii. c-o fi bine, c-o fi rău, şi-a răcit gura destul Platon pe tema asta. nu, când nişte exit poll-uri dau câştigător detaşat un anume candidat, nu ieşi în stradă în ideea că “hai că-l dăm noi jos pe-ăla, că nu ne place”.
   la fel ca-n toamnă, au început de-aseară lamentările cu “vai, ce ţară de căcat, eu plec că nu-mi mai place”. armand a pierdut la diferenţă de 1700 de voturi – adică 1700 de oameni care probabil sunt foarte vocali în nemulţumiri când nu vine ratb-ul la timp sau mai prind un semafor, dar care n-au catadicsit să-şi facă buletin de bucureşti. sau, dacă-l aveau, să-şi asume o decizie. la fel cum un exit poll care dă o difere,ţă de 0.9 procente între candidaţi nu e motiv de bucurie. nu știu, oare s-a aflat ce-i aia o marjă de eroare?
 • e foarte interesant faptul că cei care urlă din toţi bojocii că de ce votul unui “moş” e egal cu al lor se apropie vertiginos de momentul în care vor fi asimilaţi categoriei de vârstnici. mmmnope, la patruzeci de ani nu mai eşti tânăr. nici la treijnoo, cu regret o zic. de-acum în două scrutine, dragă tudor chirilă, vei avea fix cincizeci de ani. aşa, ca reminder.

 

în loc de concluzie cuprinzătoare, o ştire de acum câteva săptămâni:

Viceprimarul din Corbeanca […] a fost găsit viu în cimitir

de aici

nu-i kafka, e kusturica.