Skip to content

Cea mai cancerigenă întrebare

Saturday, 28th November 2009

Sunt unele perioade când nu înţelegi. Nici nimicul, nici totul, nici de ce. Citeam la un moment dat pe blogul cuiva că-i o Nirvană socială să te poţi înconjura numai cu oamenii care-ţi plac. Iar chestia asta a fost sinonimă cu lumina degajată de Hiroshima + Nagasaki + ce-a mai explodat pe la Waterloo la un loc. Da’ mai rău mi-a făcut luminarea, pentru că am constatat că mi-e absolut imposibil să zic pas ălora care-mi omoară nervii.

De ce? De ce eu? De ce aşa? De ce acum? De ce nu invers? De ce nu cu câţiva ani mai târziu? De ce mie şi nu altcuiva? De ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce, de ce,?…

Întrebarea asta e logică şi nejustificată. Îţi dai seama că nu ai de ce să ţi-o pui, pentru că n-ai răspuns şi, chiar dacă l-ai avea, lua-l-ar dracu’ să-l ia, tot nu l-ai înţelege pe deplin. N-ai putea să te resemnezi. E un cerc, ai intrat, pa şi pi scrie pe tine.

Degeaba. N-are rost. Am făcut un sos în care am pus mult busuioc şi ceapă şi usturoi şi roşii; l-am lăsat să scadă şi l-am pus la cupotor, peste nişte altă mâncare. E mai aromat decât ar putea să fie gustul ăla, de om fericit.

Şi-n plus, la ce bun să sapi inconştient? La un moment, dat pereţii se surpă. Şi-ai să te trezeşti că nu mai ştii de ce.

Dave Matthews Band – Lying in the Hands of God

Advertisements
7 Comments
 1. Saturday, 28th November 2009 7:14 PM

  ai dat copy-paste la “de ce”-uri, nu se pune. înseamnă că ştii de ce.

 2. Saturday, 28th November 2009 7:23 PM

  ei, şi dacă-ţi zic că le-am scris eu pe toate?
  că dacă ştiam, nu mai scriam, dracu’. mai găteam ceva.

 3. Saturday, 28th November 2009 9:23 PM

  De ce e asa imposibil? Un moment numa’ bun ca sa pui in practica sinceritatea si umorul. Problema e daca is multi. Dar in general nu e bine sa le spui, din motive sociologice. Mai bine reduci pur si simplu timpul alocat lor. Nu? Si daca e strict necesar, apoi vorba lui Freddie Mercury :”If you can’t beat ’em, join ’em”.

 4. Saturday, 28th November 2009 9:46 PM

  o să-ţi zic eu de ce e imposibil.
  şi-ai să fii de acord cu mine.

 5. Sunday, 29th November 2009 12:30 AM

  Abia astept.

 6. Sunday, 29th November 2009 4:23 PM

  Dar de ce sa nu te relaxezi? De ce? de ce?de ce? 🙂 😀

 7. Sunday, 29th November 2009 4:32 PM

  eee, dacă vine vorba p-aşa, parcă să zic că aş întreba.
  da’ tot cred că ar trebui să mă uit prin ce am de făcut şi m-ar lua cu bâţâieli.
  aşa că mai bine nu. 😆

Comments are closed.