De iarnă

E 13:26 când dau click pe add new din meniul posts al lui wordpress. Îmi permit suprema aroganţă de asta în pat şi de a butona un laptop în timp ce alţii sunt ba pe la cursuri, ba pe la muncă, ba alergând prin oraş. Şapte zile libere pentru care probabil că n-am să mai am un weekend sănătos, de două zile, vreo câteva luni de-acum înainte.

Deja îmi formasem nişte reflexe robotice, pe la şase-şapte dimineaţa mă trezeam, aruncam un ochi de sub pătură, apoi cortina cădea la loc. Câteva luni ca să capăt reflexul şi o singură noapte de marţi ca să se ducă dracu’. Viaţă sănătoasă de huhurez. Sau de om liber, cum vreţi.

E un soare aşa de frumos afară… Pe cuvânt că nu-mi vine să fac altceva decât să mă duc şi să mă întind undeva, pe o bucată de pământ cu iarbă. N-a mai fost de mult vară. Nu mi-a mai intrat de mult soarele în ochi la şapte dimineaţa. Deh, om al nopţii şi-al verii.

Mai tre’ să vină Crăciunul şi să treacă Revelionul. N-am nici cea mai mică idee de ce-am să fac de Revelion, da’ ştiu ce n-am să fac. Şi mi se pare mai drăguţ să ştii ce nu vrei. Las’ c-o să vină vara iarăşi.

Mike Oldfield – Argiers

2 thoughts on “De iarnă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s