‘Mneţuşcă

E o zi dintr-aia. Maică-mea a picat lată de somn pe canapea (chestie care nu mă miră), motanul doarme lipit de ea, visează, aleargă în somn, câinele e la picioarele mele, aproape că a adormit şi el… Televizorul merge, cărţile stau pe masă, tonele de bibliorafturi şi de hârtii şi de cărţi sunt exact în aceeaşi poziţie în care erau şi acum o săptămână. Mi-e somn.

Coji de nuci. Nu, n-am ajuns niciodată să stau pe ele. Au un miros. Acel miros. Hehe, miroase a nuci. Mi-e şi mai somn. Nu-mi mai merge softul de downloadat torrente cumpărat legal şi cu copyright şi cu tot ce mai treb’e muzici şi filme. Ceea ce e foarte enervant, pentru că vreau să ascult Hooverphonic şi System of a Down şi să văd The Invention of Lying şi nu pot. Şi să nu pot mă stresează al dracu’.

Am vreo cinci cărţi de aproximativ 400 de pagini fiecare de citit până săptămâna viitoare. Întru nu se ştie ce. Am un manual de rusă pus la îndemână de vreo câteva luni. Absolut inutil, nici măcar nu l-am deschis, d-apăi să mai învăţ şi alfabetul. Chiar, de câtă disciplină e nevoie. Aşa, la modul general.

Dimineaţa mi-e rău să mă ridic din pat. E perna mea acolo, e cald,… uneori, nici nu-i nevoie să mă scol de-acolo ca să muncesc. Cred că somnul e munca mea preferată; de fapt, nici nu intră la “muncă”, e hobby. Lăsaţi-mă să dorm. Vorba unui magnet de pe frigiderul meu, I love mornings but I just wish they came later in the day.

Şi săptămâna asta vreau să m-apuc să dorm în patul meu trendy-fancy de patru’j de kile de la Ikea. Da, tre’ să-l mut. Deja am în cap nişte pârghii şi nişte scripeţi pe care să mi-i montez cumva. Ei, pe dracu’. Singurele lucruri care mi-au lipsit în toată perioada asta au fost boxele ruseşti, Radiotehnika S-30, care-s pe la a doua generaţie de hărtăneală cruntă. Şi care se ţin într-un mare fel. Şi cu care aş putea lejer să dau jos tencuiala de pe pereţii vecinilor de dedesubt. De dragul muzicii.

Şi-s nervoasă când nu reuşesc să sun lumea la timp. Sunt nervoasă când îmi iau nişte angajamente faţă de mine, pentru că ştiu că n-am să le respect. Cele mai sănătoase lucruri vin de la sine. Vin pentru că vin şi-atât.

Vin fiert! Trebuie să preiau frâiele problemei şi să mă duc să cumpăr. E iarnă, deja. E iarnă şi-n seara asta nu mi-a fost frig. Şi nici n-o să-mi mai fie.

Gata, mă duc să mă dezbrac de creionul de ochi. După fusul meu orar, e dimineaţă. Bună dimineaţă.

3 thoughts on “‘Mneţuşcă

  1. Am inteles prost, sau ai zis ca asculti System of a Down…interesant. Foarte. Printre altele vad ca te pregatesti de iernat. Foarte bine, dar nu mai fi nervoasa, ai timp destul si pentru nervi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s