Skip to content

Întrebări

Friday, 21st August 2009

Nota bene: dacă vrei să-ţi fiu veşnic recunoscătoare, dă-mi drumul în mijlocul unui oraş oarecare şi lasă-mă să merg pe jos. Până pic lată. Până mă scurg pe jos. Până când ajung să mă ţin de stâlpi. Desigur, oraşul tre’ să fie suficient de mare pentru mine. Chiar, v-am zis că am făcut P-ţa Pache Protopopescu – Compozitorilor pe jos, într-o oră juma’, cu tot cu oprit la McDonald’s şi luat un McFlurry?

 • De ce o zonă atât de mişto ca Armeneasca este atât de plină de rahat? Pe cuvânt, în loc să te uiţi la case, ai grijă să nu capeţi nişte norocuri d-alea de put. Ca naiba.
 • Eu de ce am aflat de-abia acum că există un muzeu al filateliei? Culmea, cică există de prin 2005. Ceea ce este şi mai ciudat e că au fost nişte reuniuni la nivel mondial tot în perioada aia care s-au ţinut în Bucureşti. Dracu’ a auzit de ele.
 • Cine poa’ să-mi dea/să mă pună să muncesc pentru suficienţi bani pe lună încât să-mi iau toate ceaiurile şi toate cd-urile de la Casa de Ceai odată? Ca să fiu mai explicită, am găsit un gift-box (sau cum panamea îi zice) Depeche Mode – Sounds of the Universe (vreo patru milioane, n-aveam cash la mine, că-l luam), tot Tubular Bells-u’ lu’ Oldfield (mânca-l-ar mama pe el), Best Of Hotel Costes (adevărăciune de adevărăciune – muzical vorbind – Stephan Pompougnac ăla), nişte foarte multe cd-uri din colecţia Putumayo, etc. Plus ceaiurile. Plus gemurile. Aştept oferte.
 • De ce naiba nu vizitează lumea muzeele? Pe bine acu’, azi am aflat că e full de expoziţii. Te duci la nimereală, vrând să-i arăţi unui amic francez oraşul şi dai peste nişte minunăţii de-ţi pică fălcile. Hai, ieşiţi şi voi din casă. Zău că merită.

Bucureştiul e un oraş foarte miştocuţ, dacă ştii cum să-l guşti. E praf, e zgomot. Şi? Are farmecul lui. Poţi să te duci la teatru. Poţi să te duci la concerte, la muzee, la expoziţii, la galerii de artă, la cafenele şi restaurante de tot soiu’.

Şi e foarte mişto vara, când pleacă lumea în concediu şi faci douăzeci de minute pe ceas din Drumul Taberei până la Romană. Şi te plimbi pe Magheru, cu soarele-n cap şi cu “To be free” în căşti (tot Oldfield, băi, dacă-mi mai arătaţi d-astea, am să devin o obsedată).

Advertisements
8 Comments
 1. Sunday, 23rd August 2009 8:40 AM

  Am invatat, sper sa iau note mari…

  Deci..

  1. E caini. E prea multi caini si nimeni nu face nimic, dar asta e alta discutie, cand ai chef o dezbaatem, in zadar, dar o dezbatem.
  2 .Filatelistii nu sunt tocmai genul de oameni care o sa se faca remarcati in public,deci muzeul lor…nici atat.E strict pentru cei strict interesati.Daca ai nevoie de ceva, cauta. In plus, nu sunt chiar atat de multi filatelisti.
  3. Asta e simpla. Nu eu.
  4. Si asta e simpla. De prosti.

  Bucurestiul e 20% …um, “mistocut”, daca asta e termenul, iar restul de 90% e format din cartiere de ti-e si frica sa umbli, mai e si restul de 10% de care nici n-ai auzit sau ai vazut si mai e restul de 50% care e reprezinta zone placute, stricate de oameni mai putin placuti.

 2. Sunday, 23rd August 2009 11:55 AM

  cam ai dreptate, elev georgescu. (mwohahahahah).
  la 2. vreau să-ţi zic că vreo doi ani am fost o filatelistă înrăită. acum nici nu mai ştiu pe unde sunt clasoarele.
  da’ am o întrebare: cum dumnezeului aduni tu procentele alea, mânca-te-ar mama? numa’ resturi. ba de nouăj’ la sută, ba de cinzej’ la sută… iluminează-mă.

 3. Sunday, 23rd August 2009 8:15 PM

  Pai aduni 20 cu 90 si iti da 110. Apoi adaugi 10 si 50 si iti da 170 in total…apoi imparti la 2, adaugi 5, imparti la 9, inmultesti cu 10 si ta-daaa, ai procentele.

  Varianta doi : Le aduni pe toate, te dai de trei ori peste cap, bei 2 beri, ceri o palma si ar trebui sa iti dea cat trebuie.

 4. Sunday, 23rd August 2009 10:38 PM

  😆
  filologistule care ieşti.
  😆

 5. Doamna Mama permalink
  Monday, 24th August 2009 12:39 PM

  Ma vad obligata sa dau niscaiva lamuriri:
  a fost un congres al filatelistilor!
  lucrurile pe langa care treci zilnic, nu le mai vezi, nici macar cand te ameninta sa-ti cada in cap!

 6. Monday, 24th August 2009 12:48 PM

  da, e foarte probabil.
  numai că ce voiam eu să zic acolo e că nu-mi aduc aminte să fi fost vreo promovare, ceva.

  şi congresul ăla de care zici tu a fost acu’ câţiva ani. şi n-am auzit de el pe nicăieri.

  (scuzaţi-mi coerenţa subtilă prin absenţa totală).

 7. Doamna Mama permalink
  Tuesday, 25th August 2009 8:09 AM

  pai vina e a celui care are, dar nu citeste sau nu se uita nici macar la timbrele “din dotare”!
  ti se pare cunoscut????

 8. Tuesday, 25th August 2009 9:38 AM

  mie?!?!?!?!

Comments are closed.