My Bloody Valentine. NOT

Teoretic, m-am ferit de cand ma stiu sa ma uit la filme horror. Practic, cand n-am mai putut evita nenorocirea, mi-am tras castile pe urechi si m-am uitat la “The Omen” ascultandu-l pe Gershwin (ca-s culta-n cap, de-aia!).

Maica-mea tot iese la film. Nu detaliem cu cine, ca-i treaba ei; nu sariti sa-mi spuneti ca eu ar fi trebuit sa fiu aia care iese la film, ca nu va cred. Tot ceea ce conteaza, insa, este ca Doamna Mama mai nimereste si filme horror – de care se fereste ca dracu’ de tamaie. Asa s-a intamplat si sambata, ca cica “My Bloody Valentine” ar fi fost de vazut.

Ajunge acasa suspect de devreme si-mi spune ca ea a iesit din sala dupa 20 de minute, ca nu mai putea. “Hai, ia-l de pe net, ca vreau sa-l vad, vreau sa-l vad, vreau sa-l vad” se auzeau niste voci prin casa. Bine, mai, luati de aici “My Bloody Valentine”, sa nu ziceti ca sunt rea cu voi.

Doamna Mama avusese dreptate, in primele 20 de minute se petreceau vreo 10 – 15 crime. Da’ nu asa oricum, ci cu tarnacopu’, maica. Adica un nene cu o masca de gaze pe fata, aflat intr-o mina, ii macelarea pe unii care intrasera in mina (n-as putea sa va spun de ce, ca eu ascultam AC/DC). Prin “macelarire” inteleg scos cu tarnacopu’ ochii, despicat, scos inima… D-astea. Nu va mai zic, ca poate aveti ficatul mai sensibil.

Bai, CAT de dement sa fii sa scrii un asemenea scenariu cretinoid??? Ah, are si sex daca vreti; p-aia doi ii omoara original, lui ii da cu tarnacopu-n cap de jos in sus, iar pe ea o taie si-i scoate diverse (cred ca inima, dar nu m-am uitat foarte atent).

Ah, nu zic, filmul e oarecum simetric, incepe in mina si se termina tot acolo, cand o tipa pe care a incercat sa o hacuie de vreo trei ori il impusca, dar – cum naiba – glontul ajunge intr-un tub de oxigen si sare in aer mina. Culmea!, traiesc toti. Inclusiv el, care iese de acolo omorand un salvator si luandu-i costumul. Da, da, iese tot cu masca de gaze pe fata.

Eu nu mai zic nimic legat de poveste; e stupida, la fel cum e tot filmul, mai putin efectele speciale. Si promit sa imi fac un playlist special pentru ocazii d-astea; Diana Krall si The Doors au o muzica mult prea suava ca sa mearga cu o asemenea ocazie de neratat. Hai, aveti grija ce vedeti. :mrgreen:

6 thoughts on “My Bloody Valentine. NOT

  1. Da’ te-a marcat, frate! sa vezi ce super e cand e pe tot ecranul si e si intuneric! Iar difuzoarele iti urla in cap!

  2. Singurul film de groaza la care am rezistat a fost Scream. 1, 2 si 3 🙂 Sau ceva de genul. Dar cu volumul dat la minim si plapuma la indemana.

    Acum 1 saptamana am plecat cu al meu mandru departe de conexiuni internetistice, fara laptopul personal (greseala pe care nu o voi mai face) si fara borcanul propriu de dvd-uri. La un moment dat… hai sa ne uitam la un film. DOAR CA… pe hdd-ul lui putin mai mare ca al meu, pe langa o tona jumate de jocuri, existau numai chestii de genul “masacrul din texas”, filmul asta de care ai zis tu si ceva chestii cu vampiri. Iar la filmele cu vampiri m-am oprit la “interviu cu un vampir”… deci exista si oameni pentru care nu conteaza povestea… daca e sange, merita vazut.

    In apararea LUI, mandru-meu e un om normal, care se uita cu mine la orice imi trece prin cap… de la almost famous la 13 going on 30. Dar mai are momente 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s