Skip to content

Şaij’noo

Saturday, 28th March 2009

După ce am făcut o pauză de patru zile de mers cu RATB-u’, parcă mi s-au ascuţit simţurile. Şi parcă văd iarăşi ce anormali sunt unii.

La prânzo-dimineaţa (să tot fi fost un 11 juma’), nişte puştoaice de maxim clasa a VI-a, cu bunicuţele alăturea la bine şi la greu. Vorbeau despre “bărbaţi”. Şi erau tapetate cu două sticle de fond de ten, trei borcane de pudră, mult fard de ochi, blush cât cuprinde. Glossu’ era mult, dar (măcar atât) transparent. Sâni – Doamne-ajută să crească. Şi – ca nişte nesimţite – mai stăteau şi cu ghiozdanele – MARI – în spate. În aşa fel încât să nu poţi să treci de ele, oricât ai fi dat din coate. Să vă mai spun că troleul gemea de lume?

Măi, părinţi defecţi, voi nu vă uitaţi la astea când ies pe uşă? Da’ de ce dracu’ întreb, că în toate cărţile de psihologie scrie că un copil va prelua întotdeauna comportamentul părinţilor. Şi că sunt mult prea rare cazurile în care se întâmplă invers.

Măi copchii, totuşi, nu e cam mult? Întreb şi eu, că  – oricât de liberală aş fi -, la 11-12 ani mi se pare cam mult.

Şi, de parcă nu ar fi fost de ajuns, când m-am întors de pe plaiurile muncii patriotice, m-am întors tot cu 69. Playerul meu rămăsese fără baterie. Drept pentru care am avut minunata ocaziune să ascult o selecţie de Etno TV şi Fuego. Da, pe acelaşi CD. Da, Fuego; ăsta răcnea de zor despre casa părintească-care nu se vinde şi toate babele luaseră o mimă d’aia profund filosofică şi suferindă, la modul “Vai, Maricică dragă, cât de sensibil şi de talentat e acest băiat…!”

Acum nu vreau să fiu înţeleasă greşit, muzica lăutărească îmi place – în anumite momente. Sau când mă apucă. Şi dacă i-aş fi ascultat pe Gabi Luncă sau pe Siminică sau pe Romica Puceau sau pe Maria Tănase, zău dacă aş fi comentat ceva.

Băi, pe cuvântu’ meu, m-am blocat pe “unu, doi şi trei, joacă murgu dacă vree-eeei”.

Ofticaţi-vă, că nu vreau! HU-HA!

Advertisements
6 Comments
 1. Saturday, 28th March 2009 3:17 PM

  Love the new design.

 2. Saturday, 28th March 2009 3:44 PM

  Thank you! 🙂

 3. Sunday, 29th March 2009 6:44 PM

  Copile din’alea vazui si io in 133. Mie-mi plac baietasii de 10 ani maxim cu freza de punkeri-minimalisti-ce o fi :->
  Tu, fata, nu stii ca e trendy ca plodul sa fie cul de mic ? ntz ntz

 4. Sunday, 29th March 2009 10:26 PM

  Bai, o fi cul sa fie cul, dar – iarta-ma ca iti zic – la 12 ani sa ai pudra si fondu’ de ten in ghiozdan langa cartea de matematica de clasa a VI-a si caietul a4 mi se pare cam mult.

  Pffff, era unu’ din asta cu ma-sa mandra nevoie mare. El avea cercei cu iepurasu’ plaiboi.

 5. Sunday, 29th March 2009 10:40 PM

  EL? doamne fere. Colegele mele din generala aveau asa ceva, dar erau fete (inca sunt..) =))

  Si nu, io nu sunt de acord in general cu fondul de ten. Un creion de ochi/rimel p’acolo da, si cam atata.
  [io nu folosesc nimic, da’ trecem peste]

 6. Sunday, 29th March 2009 11:42 PM

  Chiar parea sa fie un el… Nu l-am controlat 😳

Comments are closed.