Mă apucă melancoliile

Aţi văzut şi voi cum a fost vremea zilele trecute, te jurai că a venit primăvara. Cald, soare, copii în parc, veselie, tricouri şi pantofi de sport. Sau nu?
Ieri, din nu ştiu ce motiv, m-am hotărât eu că ar trebui să fie la fel de cald ca duminică. Aşa încât m-am echipat cu nişte chestii mai de primăvară, urmând ca tot să mor de cald.
Pe dracu’. Marele meu noroc a fost că a venit troleul foarte repede şi nu a trebuit să stau în staţie. Altfel, azi eram un mare sloi de gheaţă. Ok, poate sloi de gheaţă nu, dar cu nasu-n batiste tot eram.

Şi stau şi-mi aduc aminte că, acum foarte mulţi ani, aveam o geacă roşie, din ceva piele sintetică, pe care o purtam cât era iarna de lungă. Avea şi mesadă, era al naibii de călduroasă. Îmi aduc aminte că aveam mânuşi legate cu aţă. Ori îmi intra o mânuşă pe o mânecă şi dracu’ o mai scotea de acolo, ori mă jena aţa aia, ori îmi pierdeam mânuşile cu tot cu aţă, ori – cel mai frecvent caz – se udau până în punctul în care storceai apa din ele.
Pe vreme aia, erau ierni. Ierni cu ger câte două săptămâni, cu zăpadă, cu de toate. Şi nu muream de frig.

Hehe… Ce vremuri.

5 thoughts on “Mă apucă melancoliile

  1. Plovar facut de mama, fular la fel, iar manusile nu aveau degete (atat am stiut sa fac!). Iar saniuta nu zacea pe balcon!
    imi pare rau ca nu pot pune si o poza de atunci – vad ca nu am cum.

  2. Sa ma ierte Maria Ta, dar se zice ca se spune “pulover”. De la “to pull over”, adica “a trage peste” 😀

    Lasa, fara poze, sa nu oripilam lumea prea tare 😛

  3. Haha. Asa m-am tapit(cu virgulita supt primu’t) si eu si m-au luat dracii de la vant.Data aviatoare ies in curte si testez temperatura, presiunea, umiditatea, nu mai merge asa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s