What a rain, what a traffic!

Mbun. Pe la şase, eu eram încă în câmpul muncii şi fără prea mari spranţe de a scăpa prea curând. Începe ploaia. Ştiam că – în cazul în care aveam ceva noroc – trebuia să vină cineva să mă recupereze. Pe la un şase şi ceva primesc sms, tot oraşul e blocat, vezi ce faci să ajungi.
Oooook, zic. Şi m-am hotărât să plec cu metroul.
Nouă fără ceva. De la Moşilor am luat-o pe jos până la Universitate. Am pierdut şirul troleibuzelor pe care le-am depăşit şi am coborât la metrou. Mă urc, ajung la Unirii 1, schimb şi plec spre Eroilor. Bineînţeles că metroul a stat în staţie la Izvor cu uşile deschise vreo 7 minute, ca mai apoi să se oprească şi între staţii şi să mai stea încă vreo 3 – 4 minute.
Ajung în sfârşit la Eroilor, am avut un noroc fantastic şi am nimerit ieşirea din prima, am luat un 69 care era în staţie la Operă (impropriu spus, mai degrabă la Elefterie) şi zc să dau nişte telefoane, să văd pe unde e restul lumii. Evident că erau în troleul care era un pic mai în faţă.
La Academie am stat chiar puţin, doar 20 de minute.

Cu totul, am făcut o oră şi ceva de la Piaţa Pache Protopopescu până în Drumul Taberei, cu tot cu ocolul cu metroul. Am ajuns pe la zece fără douăzeci acasă. La modul că atunci băgam cheia în uşă.

Şi visez să mă mut din Bucureşti. Dacă nu afară (din ţară), măcar o relocare spre Braşov sau Sibiu. Da’ aşa aş vrea o Timişoara…
Nu zic că nu sunt oraşe aglomerate. Dar distanţele sunt mult mai mici. Şi mai uşor de acoperit.

Gary Jules – Mad World/Trading Snakeoil For Wolftickets [2004]

9 thoughts on “What a rain, what a traffic!

 1. Daca tot veni vorba, m-as muta in Olanda. Acolo sunt mai multe biciclete decat masini, mult mai putin trafic si alt fel de oameni.
  Bucurestiul – un rau necesar…

 2. Olanda… Da, e o varianta.
  Dar nu cred ca m-as putea desprinde prea usor de casa. Si – vreau, nu vreau – Bucuresti, Romania e casa mea.
  Cel putin pana una – alta…

 3. Desi emigrantilor le merge in general mai bine, mare parte sunt oarecum tristi…oricati prieteni ai avea, oricat succes ai avea…cred ca tot te simiti in plus,catusi de putin.

 4. Normal ca sunt si momente din astea…

  De asta spun ca mi-ar fi greu sa plec din tara. Oriunde in Romania m-as putea acomoda foarte repede si usor. Afara – mai greu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s