Skip to content

La vie en rose

Saturday, 8th November 2008

De fiecare dată când se apropie iarna, ascult albumul ăsta al lui In-grid. O ştiţi de la radio, “Tu es foutu” se chema piesa ei cu care a spart topurile.
“La vie en rose” e un album minunat. Are coveruri, dar sunt foarte, foarte reuşite. L-am ascultat prima oară de Crăciun şi asociez venirea iernii cu genul ăsta de muzică: slow, un pic de acordeon, o voce cu un timbru special, franceză.

Asta ascult de vreo două zile încoace. Cam de când a început să miroasă a iarnă.

(trei steluţe)

Asta a fost prima zi cu cizme, palton şi bluză cu mânecă lungă, pe gât. Ziua când am văzut stivele de frunze de pe marginea trotuarului. Doar săptămâna trecută le măturasem din curte, la Policiori…

(trei steluţe)

Urăsc toate poveştile alea cu sipritul sărbătorilor, cu “fii mai bun, fii adevărat”, cu iertarea aproapelui. Şiţi voi la ce mă refer. Când aud sfaturi de genul ăsta mi se întoarce stomacul pe dos. Mi-e silă de ăia care sunt “fericiţi” doar de sărbători. Silă! Da’ mai avem timp să abrodăm subiectul.
Partea proastă e că deja am început să aud din ce în ce mai des texte de genul ăsta. Şi mai am o lună şi până la Crăciun.

In-Grid – Un Beau Roman (Une Belle Histoire)/La Vie En Rose [2004]

Advertisements

Comments are closed.