The fast city, where the bells don’t really ring

Am fost în weekend la Arcul de Triumf; a fost deschis publicului şi am reuşit să ajung acolo.

Bucureştiul e superb. De sus, de unde e linişte şi bate vântul, sunt maşini şi oameni. Şi clopoţeii ăia de la intrare din Herăstrău.
Stăteam şi mă gândeam – acolo, sus – că e oribil să termini ceva ce nici măcar nu ai început. Şi tot acolo am ajuns la concluzia că îmi e greu să renunţ în situaţii d-astea.

Acolo sus, unde clopoţeii ăia nu sunau, ci erau doar gândurile mele ce se loveau de vânt. Acolo sus, unde era cerul, am putut să zâmbesc şi să ştiu că va veni şi Timpul meu. Cândva, nu peste multă vreme. Şi tot acolo, sus, am ştiut că sunt liberă. Ca-n piesa pe care v-am recomandat-o ieri, “Free”, a lui Sarah Brightman.
Oraşul e rapid şi-şi trage după el secundele, orele şi zilele. De asta.

Sting – Why Should I Cry For You/The Living Sea [1995]

10 thoughts on “The fast city, where the bells don’t really ring

  1. Am vazut si eu intr-un final orasul de la intaltimea a 21 de etaje, anume in Intercontinental. Mi-a amintit de perioada cand am ajuns prima data in capitala, atunci cand totul era strain si necunoscut. Pentru un moment ma simteam iar ca provincialul debusolat.

  2. Da, exact aşa. Pentru ca de acolo vezi un alt oraş, nu Bucureştiul…
    Eram şi într-o stare foarte nasoală. Suficient cât să pot să îmi iau puncte noi de reper. Şi de la capăt.

  3. da anca, sigur vine si ziua ta. de fapt sunt niste ani buni pe care ii ai in fata. eu ma gandeam, de exemplu, ca la 30 de ani gata, se termina totul. iar acum am senzatia ca viata abia incepe.

  4. Avand in vedere ca asta a fost una dintre cele mai bune zile pentru viitorul meu (profesional), pot sa spun ca sunt sigura ca am niste ani buni in fata.

    30 de ani e o varsta tare frumoasa. Spun asta pentru ca ma uit la diversi prieteni. E inceputul veitii implinite. Sau nu zic bine?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s