Route 69

Ieri. Mă urc eu de la Moşilor în 69. În spate, pentru că acolo s-a putut. Pe la Universitate se eliberează un loc. Am stat, am aşteptat. Şi pentru că nu a ocupat nimeni locul ăla, m-am aşezat.
La Kogălniceanu se suie o babă. Am văzut-o eu că se cam băga în seamă, dar am ingnorat-o. Mare noutate, o babă care se bagă în seamă în RATB.
La Răzoare se urcă un ea şi un el, pe la vreo 50 – 55 de ani. El avea o sacoşă mare de rafie şi un câine în lesă. Ea – cu o caricatură de pechinez în braţe.
Baba de se tot băga în seamă nu se lasă. Eram trei mai tinerele, aşa, în spate. Şi zice: “Vai, doamnă, uitaţi-vă, nu vă cedează nimeni locul… Sunt trei fete tinere care ar putea să facă asta…”.
O altă doamnă (căreia vreau să-i mulţumesc pe această cale) ne sare în apărare şi îi spune lu’ tanti asta că şi ăştia mai mici şi plătitori de abonament au dreptul să stea jos. De aici discuţia s-a dezvoltat, doamnei care ne-a sărit în apărare i s-a reproşat că are tupeu şi că ne dă educaţie proastă.
Argumentul suprem al babei fusese că dacă ai 80 de ani, ce faci? A făcut imensa greşeală să lase fraza neîncheiată. Şi-a primit replica de la mine, i-am zic că o să stau acasă cu nepoţii la vârsta aia.
Sunt obraznică, nesimţită, educată prost (auzi, mamă!), fără respect pentru generaţia trecută.

Still, Route 69 is better than Route 66. Although…

9 thoughts on “Route 69

  1. Sincer, pe acolo a trecut mereu. Nu o ia pe Mosilor, ca 66, ci trece doar la intersectia Carol cu Mosilor. Statia se cheama Mosilor.

    I agree with your statement.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s